Pantterit kansainvälisissä mittelöissä

Jalkapalloseura Ponkilan Pantterit matkasi jälleen kahden joukkueen voimin Ruotsin Piteåån 30.6.-2.7.2017. Vuodesta 1990 lähtien järjestetty Piteå Summer Games tunnetaan yhtenä maailman suurimpana juniorijalkapalloturnauksena, ja tänäkin vuonna 20000 asukkaan kaupunki sai turnauksen ajaksi seudulleen yli 16 000 vierailijaa 16 eri maasta, jopa Kiinasta ja Argentiinasta saakka. Turnauksessa mittaa toisistaan ottivat yhteensä noin 9900 pelaajaa 800 joukkueesta, ja viikonlopun aikana pelattiin yhteensä 2021 ottelua.

Panttereita edustivat 2008 ja 2009 -syntyneiden poikien joukkueet, ja molemmat joukkueet pelasivat turnauksessa kuusi ottelua menestyksekkäästi. P08 joukkueen pelaajat saivat vastustajikseen viisi joukkuetta Ruotsista ja yhden suomalaisen vastustajan, rovaniemeläisen FC Santa Clausin. Pantterit pelasivat hienoa syöttelypeliä, joka johti toistuvaan ruuhkaan vastustajien maalilla 08-Panttereiden viedessä kaikki kuusi ottelua voittoon. Kotiintuomisina oli paljon mukavia pelikokemuksia kirkkaan mitalin ja lohkovoiton lisäksi.

Ensi vuonna uudestaan

P09 joukkueen kuudesta pelistä neljä päättyi myös voitokkaasti ja kaksi ottelua päättyi tasapeliin, joista toisessa tasapelissä vastassa oli Football & I -joukkue Venäjän Pietarista ja toinen Gällivare SK Ruotsista. Kaikki muut vastustatajat olivat ruotsalaisia.
-Panttereiden vahvuuksina olivat pelinopeus, taistelutahto ja pallonkäsittely, valmentaja Tero Lehmikangas kertoo.

Järjestelyt olivat erinomaiset ja aurinkokin paistoi läpi koko turnauksen lähes pilvettömältä taivaalta. Turnauksen kohokohtana oli perjantai-iltana järjestetty, tunnelmaa nostattava kulkuemarssi kaupungin keskustan läpi, jossa Pantterit lauloivat isolla äänellä kannatuslaulujaan: ”Muhokselta tullaan, kovia me ollaan, loppuun asti tsempataan, vastustajat kaadetaan, P-O-N-P-A PONPA!” Ensi vuonna uudestaan Piteåån!

 

Piteå2017

Panttereita Kokkola Cupissa

Pantterit jatkavat aktiivisesti osallistumistaan kansainvälisiin turnauksiin, kun seuraavaksi seuran viisi joukkuetta matkaa tämän viikon lopulla Suomen toiseksi suurimpaan juniorijalkapalloturnaukseen Kokkola Cup:iin. Panttereita edustavat 07-pojat, 04-tytöt, 05-tytöt sekä kaksi joukkuetta 06-poikien sarjasta. Kokkola Cupiin on tänä vuonna tulossa ennätysmäärä jalkapallon pelaajia: mukaan on ilmoittautunut yli 400 joukkuetta, joka tarkoittaa kaiken kaikkiaan yli 7000 vieraan tuloa kaupunkiin. Ulkomaisista joukkueista suurin osa tulee Virosta, mutta joukkoon mahtuu myös pelaajia Venäjältä, Englannista ja Ruotsista. Kokkola Cupin viralliset avajaiset käynnistyvät kauppatorilta torstaina 20.7. muhoslaisille tutun kaupunginjohtajan Stina Mattilan johdolla.

Comments are closed.